Cloud Çözümleri

Teknolojinin hızla geliştiği bu günlerde, alanında en iyi olmayı hedefleyen kurumlar ihtiyaçlarına cevap verebilecek ve sürekliliği sağlayabilecek çözüm arayışındadırlar.
Bu kapsamda ZBT olarak müşterilerimize her biri konusunda uzman personelimizle danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Danışmanlarımızın ilgili konuda bilgi birikimleri ve tecrübelerinden yararlanılarak çizilecek yol haritaları, bilgi işlem altyapınızın maksimum verimlilikte ve kesintisiz şekilde çalışmasına olanak sağlar.
Sunduğumuz Sanallaştırma Ürünleri Danışmanlık Hizmeti kapsamında alanında uzman danışmanlarımız, kullanmakta olduğunuz sanallaştırma yazılımının sürüm yükseltmelerini yaparak ürününüzü en güncel haliyle kullanmanızı sağlar ve güncellemenin getirdiği yeni teknolojik özellikler hakkında personelinize bilgi aktarımında bulunur.
ZBT olarak ihtiyaçlarınıza uçtan uca çözüm getirmek amacıyla VMware, Microsoft ve Citrix gibi üretici firmalar ile işbirliğimizin yanı sıra söz konusu üreticinin en güncel sertifikalarına ve ürünleri hakkında teknik deneyime sahip danışman kadromuz ile hizmetinizdeyiz.

Sanallaştırma Ürünleri Danışmanının Sorumlulukları
• Sanallaştırma ürünleri için en iyi uygulamalara (Best Practice) uygun olarak iyileştirme konularında danışmanlık yapmak,
• Sanallaştırma ürünlerinin sürüm yükseltmeleri için gerekli çalışma ve dokümantasyonu yapmak,
• Sanallaştırma ürünlerine ait teknik bilgilendirme ve RoadMap aktarımlarını yapmak,
• İş süreçlerinize uygun olan ürünlerin adaptasyonlarının sağlanması konusunda teknik ekibiniz ile koordineli bir çalışma yürütmek,
• Sistemleri inceleyerek verimliliğini test etmek ve kurulum sonrası ihtiyaç duyulabilecek ayarlamaları yapmak,
• Konu ile ilgili hazırlanan dokümanların güncel tutulmasını sağlamak.

Anahtar Kelimeler
• Hızlı Entegrasyon
• Yatırım getirisini maksimize etmek
• Zaman ve efor kazancı
• Süreçlerde artan verimlilik
• “Best Practice” temelli hizmetler
• Marka bağımsız hizmet
• Sistem sürekliliği
• Dokümantasyonların oluşturulması ve güncel tutulması
• Teknolojik trendleri takip etme

Bulut Bilişimin Altyapı İhtiyacının Sebepleri
Bulut bilişim ile beraber bulut bilişim hizmetlerinin sağlanabilmesi için gereken altyapı ihtiyaçları her geçen gün artmaktadır. Bununla beraber kurumların mevcut yönetilebilen sistemleri ve network lerinin günlük giderleri her geçen gün artmaktadır. Ayrıca kurumlar yetenekli ve kalifiye çalışan bulmakta zorlanmakta ve bu çalışanlar kurumlar için daha masraflı bir hale gelmektedir. Aynı zamanda günümüzde kullanılan verinin büyüklüğünde, saklanmasında ve paylaşılmasında büyük bir artış yaşanmaktadır. Bütün bu konular kurumların IT departmanlarının yeni servisler ve uygulamalar konuşlandırmayı zorlaştırmıştır.

Globalde yapılan araştırmalar sonucunda aşağıda belirtilen bir takım verilere ulaşılmıştır;
• 1996 ve 2012 yılları arasında server yönetimi gideri 4 kat artmıştır.
• Tüketilen veri alanı ve network kapasitesi her 18 ayda bir 2 katına çıkmaktadır. Yine aynı şekilde veri ye network aracılığıyla ulaşabilen cihaz sayısı her 2,5 yılda bir 2 kat artmaktadır.
• Veri nin % 37’si aktif değildir yada güncel değildir.
• Dünya çapında 32.6 milyon server bulunmaktadır.
• Bilgisayarların % 85’i boş durmaktadır. (idle durumda çalışmaktadır)
• Server ların % 15’i günlük olarak aktif bir şekilde kullanılmasa bile 7/24 çalışmaktadır.
• Dijital Dünya’da 1,2 zetabytes (1.2 trilyon gigabytes) veri bulunmaktadır.
• Bulunan veri nin % 25’i eşsiz yani tekdir ancak % 75’i kopyadır.
• 2000 ile 2010 yılları arasında server lar 6 kat, storage lar 69 kat büyümüştür.
• Sanal Makineler her yıl % 42 oranında büyümektedir.
Yukarıda listelenen büyümeler gerçekleşmesine rağmen kurumların IT bütçelerinin her sene %1’den daha az oranda büyümesi beklenmektedir. Bu durum da bulut bilişim teknolojilerinin sağlanabilmesi için alternatif veri merkezi yapılarının ve teknolojilerinin oluşturulması ihtiyacını doğurmuştur.
Sanallaştırma nedir?
Sanallaştırma teknolojisinden önce her bir fiziksel sunucu üzerinde, o sunucudan verilecek hizmete (Exchange, ERP, Muhasebe vs.) uygun ayrı bir işletim sistemi kuruluydu. Bir sunucuya farklı sistemler kurup işletmek mümkün değildi. Az kullanılan sistemler sebebiyle fiziksel sunucuların %30’u, günlük ortalama %3 kullanım ile çalışıyordu. Bir veri merkezinde ortalama sistem kullanımı %40 civarında gerçekleşiyordu. Fiziksel sunucuların sistem kaynakları sanallaştırma ile birbirinden ayrıştırılır ve Cloud Serverlar(Bulut Sunucu) oluşturulur. Sanallaştırma teknolojisi, bir fiziksel sunucu üzerinde bulunan birçok Cloud Serverın (Bulut Sunucu) birbirinden bağımsız sistemler olarak çalıştırılmasını ve yönetilmesini sağlar. Bu yapıda Cloud Serverlar (Bulut Sunucu) birbirinden etkilenmez, birbirlerine ulaşamaz ve kaynaklarını göremez.
Her Cloud Serverın (Bulut Sunucu) kendine ait bir İşlemci, DISK, RAM ve IP’si bulunur. Tamamen izole ve güvenli bir yapıda çalışırlar. Kullanıcısı Cloud Sunucusunu (Bulut Sunucu) istediği zaman kapatabilir veya yeniden başlatabilir, istediği sayıda ve çeşitte iş uygulaması kurabilir, çalıştırabilir ve kaldırabilir. Bu işlemler sırasında diğer Bulut Sunucular etkilenmeden güvenli ve performanslı bir şekilde kendi işleyişlerine devam ederler.
İşin ihtiyacına göre zaman zaman kaynaklar ve kullanılan bant genişliğini kısmak veya artırmak gerekebilir. Esnek yönetebilme özelliği ile Bulut Sunucu servisinde, kaynaklar istenilen zamanda arttırılabilir veya kısılabilir ve sadece kullanılan kaynaklar için ödeme yapılır bu da kurumlara maliyet avantajı sağlar. Kurumlara Yönetilebilir, Ölçeklenebilir, Ekonomik ve Daha Güvenilir bir servis olarak sunulan Bulut Sunucu hizmeti her çeşit ölçekten ve sektörden işletmenin ihtiyacına çözüm sağlayabilmektedir.


ZBT Sanal Sunucu Hizmeti

ZBT sanal sunucu hizmeti ile birlikte kurumlar BT/IT altyapı ihtiyaçlarını yüksek kapasiteli ve son teknoloji sistemler üzerinde çalışan sanallaştırma platformundan karşılayabilirler. Bu hizmetten faydalanarak ilk yatırım maliyeti olmadan CPU (İşlemci), RAM (Bellek), Disk (Veri Depolama Alanı) ve OS (İşletim Sistemi) ihtiyaçlarınızı İstanbul, Kocaeli ve Ankara’da bulunan ZBT Veri Merkezlerinden uygun maliyetler ile karşılayabilirsiniz. ZBT Bulut altyapısı, sanallaştırma teknolojisi olarak lider sanallaştırma platformu VMware altyapısı üstünde çalışmaktadır. Bulut teknolojisinin getirdiği esneklik sayesinde kaynaklarınızı ihtiyaçlarınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz ve sadece kullandığınız kaynağa göre ücretlendirilirsiniz. işletim sistemi olarak Windows veya Linux işletim sistemlerinden birini seçebilirsiniz. Sanal sunucu altyapısı için Ayrıca ZBT sanal sunucu hizmetinin yanısıra erişim ihtiyaçlarınızı (internet, MPLS), güvenlik ihtiyaçlarınızı ( Güvenlik Operasyon Merkezi, firewall, DDoS), yedekleme ve iş sürekliliği ihtiyaçlarınızı ZBT güvencesi ve kalitesi ile karşılayıp istediğiniz BT/IT ortamını kolayca oluşturabilirsiniz. Sanal sunucularınızda oluşabilecek bir arızada veya bir talebiniz olması durumunda en kısa sürede yanınızda olabilmek için uzman teknik ekibimiz 7x24 destek vermektedir. 7x24 destek hizmet dahilindedir.

Sanal Sunucu ile sağlanan faydalar;

Maliyet Avantajı: Sunucu altyapısı ihtiyaçlarınızı ilk yatırım maliyeti olmadan ve öngörülebilir maliyetler ile ZBT Veri Merkezlerinden karşılayabilirsiniz. Ayrıca sunucularınız için fiziksel bir veri merkezi bulundurmanıza gerek kalmaz ve işletim gideri oluşmaz.
Esneklik: Artan ve azalan sunucu kapasitesi ihtiyacınıza göre, mevcut sanal sunucu mimarinizi hızlıca arttırıp, azaltabilirsiniz. Sadece kullandığınız kaynağa göre ödeme yaparsınız.
Yönetim: Sanal sunucularınız ZBT’in bilgi teknolojileri uzmanları tarafından yönetilir, böylelikle sunucularınız için personel istihdam etmenize gerek kalmaz. Sunucu yönetimi için konumlandıracağınız personeli başka operasyonlarda kullanıp verimliliğinizi arttırabilirsiniz.
Hizmet Sürekliliği: ZBT veri merkezlerinde tüm enerji ve iklimlendirme altyapısı (2N+1) birebir yedekli bir yapıda tasarlanmıştır. Ağ ekipmanları ve hizmetlerinde yedeklilik ile hizmet sürekliliği garanti altına alınır.
Güvenlik: ZBT veri merkezlerinde ZBT operasyon standartları doğrultusunda uygulanan yüksek güvenlik tedbirleriyle bilgi güvenliği garanti altına alınır.

# First Last Handle
1 Mark Otto @mdo
2 Jacob Thornton @fat
3 Larry the Bird @twitter
# First Last Handle
1 Mark Otto @mdo
2 Jacob Thornton @fat
3 Larry the Bird @twitter

© 2023 Zeytin Bilgi Teknolojileri